Pop up Cafè Unicorner – Unelmista totta

WAU, mikä viikonloppu takana! Arkeen paluu maanantaina tuntui jopa hieman haikealta ja värittömältä kolmenpäivän pastellivärioksennuksen ja glittersateen jälkeen.
Joka tapauksessa, ME TEHTIIN SE!
Mä olen hirveän onnellinen siitä, miten hyvin onnistuttiin luomaan Sateenkaarimaan tunnelma kokonaisuudessaan Taidemuseolle. Olen onnellinen aivan jokaisesta hymystä, joka onnistuttiin tuomaan sekä isojen, että pienten kävijöiden kasvoille viikonlopun aikana.

 

Mikä ihmeen Unicorner?

 

Kaikki alkoi siitä, kun aivan matkamme alussa Tiimiakatemialla elo-syyskuussa 2017 näin Facebook -videon Bangkokin yksisarviskahvilasta. Siellä kaikki siis aivan kaikki oli pastellista ja söpöä. Ihmisillä oli jopa päällään vaaleanpunaiset yksisarvishaalarit. Tokaisin ääneen, että tämä me tarvitaan. Siitä se ajatus sitten lähti.

Tasaisin väliajoin viime syksyn mittaan törmäsimme yksisarvis -teemaan: milloin kakkuihin, milloin glitterkahviin ja milloin mihinkin sievään yksisarvis -somisteeseen. Loppuvuodesta korviimme kantautui tieto, että Jyväskylän Taidemuseo kaipasi kahvilatoimintaa taidenäyttelyidensä avajaisiin. Näimme mahdollisuutemme tulleen ja palaveerasimme asiasta Taidemuseon kanssa. Idea oli myyty jo ensimmäisellä tapaamiskerralla.

Voitteko kuvitella, että Taidemuseon johtajaa ei haitannut edes se uhkakuva, että Jyväskylän Taidemuseon pinnoilla voisi leijailla hileitä vielä pitkän aikaa meidän poistuttua?

Unicorner oli löytänyt ensimmäisen faninsa.

 

Unocorner rakentuu

 

Tiimimme tyttöjä yhdistää kaksi asiaa: rakkaus glitteriin ja vaaleanpunaiseen, joten yhteisen sävelen löytäminen ei ollut kovin vaikeaa.

Halusimme tuoda yksisarvis -teeman esille myös tuotteissamme esimerkiksi värimaailmoja hyödyntämällä. Jokainen tuote olikin tarkoin mietitty yhtenäisen linjan säilyttämiseksi. Pinterest- ja reseptirumban jälkeen tuotteiksemme valikoitui sateenkaaririnkelit lohitäytteellä, kolmen suklaan brownie rocky road kuorrutuksella, pastelliväriset yksisarviskeksit, sekä sateenkaarivohvelit, jotka toimisivat myös gluteenittomana vaihtoehtona.

Juomina tarjoaisimme kahvia, teetä, kaakaota, sekä mehuja. Leipominen tapahtuisi ennalta suunnitellusti oman tiimin sisällä.

Edeltävällä viikolla, jolloin Unicornerin oli määrä nähdä päivänvalo, selvisi, että Taidemuseon keittiöstä puuttuu liesituuletin ja palohälyttimet ovat esillä olevien teosten vuoksi erityisen herkät. Näin ollen sateenkaarivohveleita ei ollut mahdollista valmistaa! Mutta eipä mennyt Mahtian tehotytöillä sormet suuhun. Tilalle valmistui nimittäin kaikkien leivosten kunkku; gluteeniton mokkapala.

Lähes kaikissa annoksissamme oli ripaus syötävää hilettä. Se oli vähintä, mitä pystyimme tarjoamaan sen jälkeen, kun totesimme Intian olevan hieman liian kaukana. Intiassa on nimittäin toistaiseksi maailman ainoa turvallisen glitterkahvin valmistaja.

 

 

H – hetki

 

Jokainen projektiryhmästämme oli täpinöissään Unicorner -viikolla. Kerta oli ensimmäisemme Unicornerina ja myös City of Digital Art Festival -näyttely järjestettiin tuona viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Näin ollen kävijämääristä ei ollut mitään faktapohjaista tietoja, ilmassa oli vain arvailuja. Emme tienneet tuleeko näyttelyyn 10 tai 100 henkeä, saatika pysähtyykö kävijät kahville. Välittämättä ilmassa leijuvasta epävarmuudesta torstaina kiljahtelin riemusta, kun Sateenkaarimaa rakentui pala palalta Taidemuseolle.

Perjantaiaamuna kaikki näytti jo täydelliseltä – aivan siltä kuin olimme suunnitelleetkin!

Tässä välissä voisin kiittää yhteistyökumppaneitamme: Jyväskylän Taidemuseolle suuret kiitokset luottamuksesta ja uskosta konseptiamme kohtaan. Kiitos onnistuneesta yhteistyöstä! Teeleidille kiitokset asiakkuudesta, joka antaa meille joka kerta jotakin – tällä kerralla lainaan ne valtavan ihanat pastelliväriset teepannut. Glitternistille kiitokset glittereistä, jotka saimme lahjoituksena ja jotka ilahduttivat valtavasti, niin pieniä kuin suurempiakin poskipäitä.

 

Loppu hyvin kaikki hyvin

 

Kuten kuvista huomaa, fiilis viikonloppuna oli sanoin kuvaamaton. Myyntimme kasvoi päivä päivältä ja puskaradio lauloi meille uteliaita kävijöitä.

Hitiksi muodostui Unicornerin glitter -kaakao, joka lämmitti monen pakkaspäivää. Innokkaimmat kävivät viikonlopun aikana kaksikin kertaa.

Kahvilaamme kävi testaamassa myös ihastuttava Henna, joka pölähti Unicorneriin kuin taikaiskusta. Hänen ajatuksiaan voit lukea täältä.

Minulle itselleni viikonloppu opetti ennen kaikkea luottamaan omaan tiimiini, joka muuten on kaikista paras! Kun itse otin tilauksia vastaan, rahastin, ojensin leivokset ja olin kääntymässä valmistamaan tilauksen mukaisia glitterkaakaoita vastassa olivatkin jo hymyilevät kasvot, jotka kysyivät, olihan niitä kolme? Mokkapalat ja browniet loppuivat sunnuntaina tuntia ennen sulkemista, aivan kuin ne olisivat olleet mitoitettu juuri tälle kävijämäärälle.

 

Fiilis oli haikea sulloessa sunnuntai-iltana Sateenkaarimaata jätesäkkeihin. 

 

Onhan tälle vielä jatkoa, onhan?

 

Se on nyt selvä, että Unicorner on konseptina testattu! Se on ihmisiä kiinnostava ja toimiva konsepti, tarunomaisuus kiehtoo kaikenikäisiä. Resurssimme huomioiden, pop up on meille tällä hetkellä ainoa sopiva muoto. Mahtian voimin saamme puhallettua Sateenkaarimaan henkiin säännöllisen epäsäännöllisesti. Pop up Café Unicornerilla on muutamia sovittuja ponnahduksia Jyväskylässä kevään aikana, niistä kerromme lisää myöhemmin. Sen verran voin paljastaa, että seuraavan kerran Pop up Café Unicorner tuodaan Dream Upiin Aaltosalille 27. maaliskuuta.

Nähdäksesi lisää Unicornerin toiminnasta suosittelen seurailemaan some -kanaviamme, kun Facebook, sekä Instagram -sivujamme.

Meille voi myös vapaasti ehdottaa, jos sinulla on ajatus, missä ja milloin haluaisit Unicornerin näkevän päivänvalon. Minua on myös askarruttanut se, mikä olisi kevään tullen sopiva vaihtoehto glitterkaakaolle…

Maistuisiko Sinulle kimalteleva smoothie?

Unicorner kiittää! <3

Ps. Jos et ehtinyt viikonloppuna käymään, koe tunnelma tätä kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: